Det kan hurtigt give luft i budgettet, hvis man vælger det rigtige realkreditinstitut. Siden 2011 har realkreditinstitutterne nemlig hævet bidragssatserne markant. Men der er andre muligheder for at spare i forbindelse med lånet. Det afhænger af dog af din økonomiske. Men kan man forhandle bidragssats? – find svaret her!
Kan man forhandle bidragssats?
Du kan forhandle om forskellige gebyrer, hvis du skifter realkreditinstitut. Som udgangspunkt kan du forhandle alle gebyrer foruden bidragssats og tinglysningsafgift. Selvom bidragssatsen ikke er til at forhandle, så er der stadig alt mulig grund til at se dig om, når du skal finde det billigste realkreditinstitut. Selvom der reelt kun er fire store udbydere af realkreditlån i Danmark, og prisforskelle ikke er markante, kan du alligevel spare rigtig mange penge på de store lån, hvor selv minimale forskelle giver store udslag.
Er du på jagt efter lavere månedlige udgifter på dit realkreditlån? Så lad Findbank indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på det billigste realkreditlån her.
Kan man forhandle bidragssatsen efter genvurdering af bolig?
Mener du, at din bolig er steget i pris, kan du bede om, at få den vurderet på ny. Bidragssatser afhænger bl.a. af belåningsgraden på din ejendom, som udtryk for, hvor stort dit lån er i forhold til værdien på din bolig. Er din bolig derfor blevet mere værd, mens lånet er det samme? Ja, så bliver belåningsgraden lavere. Og lavere belåningsgrad kan betyde lavere bidragssatser. Så er din bolig steget i pris, kan du være heldig, at du kommer til at betale mindre i bidrag, da belåningsgraden er faldet. Men vær opmærksom på, at ikke alle realkreditselskaber tilbyder denne mulighed, og at det i så fald kan komme til at koste et gebyr. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig godt ind i udgifter, hvis du overvejer denne mulighed. Vær sikker på, at du kan spare flere penge på et eventuelt lavere bidrag, end du skal betale i omkostninger.