Der kan være mange penge at spare ved at finde det bedste realkreditlån 2017. På realkreditlån er det de løbende omkostninger i form af bidragssatser og kursskæring, man skal holde øje med. Der er stort set den samme rente hos alle realkreditinstitutter, men forskellen i de løbende omkostninger kan hurtigt løbe op i mange tusinde kroner årligt.
Sådan får du det bedste realkreditlån 2017
Når du er på jagt efter det bedste realkreditlån 2017, bør du se nærmere på lånetypen, om du ønsker et realkreditlån med fast eller variabel rente, løbetid på lånet, realkreditinstitutternes bidragssatser, kursen og derved kurstabet ved optagelse af lånet, stiftelsesomkostninger og flere andre mindre forhold. For at finde det bedste realkreditlån 2017, skal du først sammenholde alle udgifter til lånet. Derefter se på de samlede omkostninger også kaldet de årlige omkostninger i procent, ÅOP. Realkreditinstituttet med de laveste samlede omkostninger på lånet, er det bedste realkreditlån 2017 for dig.
Udgifter til et realkreditlån kan opdeles i to hovedkategorier. De faste omkostninger, som du betaler når lånet optages og de løbende omkostninger, som du betaler i takt med, at lånet betales tilbage. På realkreditlån er det altså især de løbende omkostninger, som adskiller sig fra institut til institut og udgør en forskel i de årlige omkostninger. Indhent selv tre tilbud på det billigste realkreditlån her.
Find det bedste realkreditlån 2017
Da renten, lånebeløb osv. på et realkreditlån afhænger af mange individuelle faktorer, er det en god ide at indhente reelle tilbud online. Når du først har indhentet minimum tre tilbud, kan du sammenligne som førnævnt ved bl.a. at se på de årlige omkostninger i procent. Herefter kan du faktiske forhandle med dit nuværende realkreditinstitut eller et nyt. Mange er ikke klar over det – men det er en mulighed at forhandle sig til bedre priser på lån. En stor undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelser viser, at kun en ud af fem danskere, der har realkreditlån, har forsøgt at forhandle til en bedre pris. Det interessante er, at dem der forsøgte at forhandle rent faktisk ofte fik noget ud af det.
Har du prøvet at forhandle med dit nuværende realkreditselskab om en bedre pris eller ydelse?
- Ja, og det lykkedes 13%
- Ja, men det lykkedes ikke 7%
- Nej 76%
- Husker ikke 4%
Det kan altså godt betale sig at forhandle med sit nuværende realkreditinstitut. Selvsamme undersøgelse afslører også, at det typisk bedre kan svare sig at skifte realkreditinstitut. 64 procent af dem, der forhandlede med nuværende institut, fik en bedre pris og/eller ydelse på deres realkreditlån. Mens 71 procent af dem, der skiftede realkreditinstitut, fik en bedre pris og/eller ydelse. Undersøg derfor markedet grundigt hvis du vil have det bedste realkreditlån 2017.
Kilde: Megafon for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen