Har du sat jagten ind på drømmeboligen? Så skal du se dit budget efter i sømmene. Bankerne stiller nemlig store krav til dit rådighedsbeløb for at blive godkendt til boligkøb. Læs mere om kravet til rådighedsbeløb Nordea vs. Rådighedsbeløb Danske Bank her.
Rådighedsbeløb Nordea vs. Rådighedsbeløb Danske Bank – hvorfor er de forskellige?
Rådighedsbeløbet er det, der er tilbage, når de faste udgifter er betalt. Det er altså de penge, du har til de løbende omkostninger som mad, drikke, tøj, ferie, fornøjelser osv. De faste udgifter er derimod boligudgifter, a-kasse, forsikring mv. Selvom Finanstilsynet har nogle minimumkrav til rådighedsbeløbet, er der forskel på, hvad bankerne kræver, og hvad der indgår i rådighedsbeløbet. Nogle gange er transport en fast udgift, og hos andre banker regnes det som en del af rådighedsbeløbet. Det betyder selvfølgelig også, at der er forskel på, hvad de kræver at rådighedsbeløbet skal være afhængig af, hvad der bliver medregnet. Der er forskel på, hvad Nordea og Danske bank kræver i rådighedsbeløb.
Læs mere om rådighedsbeløb Nordea vs. rådighedsbeløb Danske Bank ifølge Finanstilsynet her.
Rådighedsbeløb Nordea vs. Rådighedsbeløb Danske Bank
Nordea og Danske Bank følger som alle andre danske banker vejledningen fra Finanstilsynet som lyder på følgende:
5.000-6000 kroner om måneden for singler
8.500-10.000 kroner om måneden for samlevende.
+ 2.500 kroner per barn for børnefamilier.
I de to banker får de ofte spørgsmålet, hvor stort rådighedsbeløbet skal være. I stedet for at have en fast sats, i hvert fald som de skilter med, så vurderes rådighedsbeløbet individuelt. Det vurderes ud fra, hvad du er vant til at bruge, og hvilke konsekvenser for dine forbrugsvaner et huskøb vil have. Så er du vant til at bruge mange penge hver måned på fest og farver, så skal der kunne redegøres for, hvordan du har tænkt dig at skære ned på forbruget.
Læs også: Bliv kunde i Nordea
Læs også: Bliv kunde i Danske Bank