Der kan være mange penge at spare, hvis du undersøger markedet grundigt og finder det bedste og billigste kreditforeningslån. Der kan være stor forskel på ikke mindst renten, men også på gebyrer og bidragssatser hos de forskellige kreditforeninger.
Sådan får du det billigste kreditforeningslån
Når du skal finde det billigste kreditforeningslån, så skal du se på alle de samlede udgifter til kreditforeningslånet. Kreditforeningen som tilbyder lånet med de laveste samlede omkostninger er dermed den billigste.
Udgifter til et kreditforeningslån kan inddeles i to hovedkategorier:
– faste omkostninger, som du betaler, når lånet optages
– løbende omkostninger, som du betaler samtidig med at lånet tilbagebetales
Herudover kan de igen deles op i omkostninger til staten og omkostninger til kreditforeningen.
Få også 3 gratis tilbud på et billigt realkreditlån
Når du skal sammenligne lånene er det vigtigt, at du ser på ÅOP. ÅOP er en forkortelses for de årlige omkostninger i procent og er et af de vigtigste tal at se på, når du sammenligner lån, idet tallet indeholder alle gebyrer, renter og ydelser, som du skal betale. Ved at se på ÅOP undgår du ubehagelig overraskelser i prisen.
Hvad er et kreditforeningslån?
Der er mange forskellige beslutninger, der skal tages, når du overvejer at købe en bolig. Når først drømmehuset er fundet, er den vigtigste beslutning, hvordan boligkøbet skal finansieres. Dette kan blandt andet gøres med et lån i en kreditforening.
Et kreditforeningslån ydes af en kreditforsikring mod sikkerhed i form af pant i din bolig. Et kreditforeningslån kaldes også et realkreditlån. Når kreditforeningslånet optages, bliver der tinglyst et pantebrev. Af pantebrevet vil det fremgå, at kreditforeningen dermed har pant i boligen svarende til det lånte beløb.
En kreditforeningslån kan principielt bruges på, hvad du har lyst til, så længe du stiller boligen som sikkerhed. Du kan derfor bruge din friværdi i boligen til at finansiere en ombygning, verdensrundrejse, en ny bil eller andre store udgifter.
Når du optager lånet, sælger kreditforeningen obligationer til en investor. Kursen på obligationerne varierer hele tiden i forhold til investorernes interesse. Det er altså udbud og efterspørgsel, der afgør, hvad dit lån kommer til at koste. Dermed er det obligationsmarkedet, der bestemmer, hvor mange penge du får udbetalt. I vores guide, kan du sammenligne bidragssatser.
Hvilken kreditforening skal jeg vælge?
Der kan være stor forskel på priserne hos de enkelte kreditforeninger afhængig af, hvilken lånetype du er ude efter. Du kan derfor godt risikere, at den billigste kreditforening på de fastforrentede lån samtidig er den dyreste til at udbyde f.eks. flexlånet.
Det første du skal gøre, inden du optager et lån er at overveje præcis, hvilken lånetype du ønsker til dit kreditforeningslån.
Når du først har fundet ud af, hvilken slags lån du ønsker, så er næste skridt at sammenligne omkostningerne på lånetyperne mellem de forskellige kreditforeninger. I Danmark findes der 4 kreditforeninger.
- Jyske Realkredit (tidligere BRF kredit), som er ejet af Jyske Bank.
- Totalkredit, som ejes af Nykredit
- Nordea Kredit, som ejes af Nordea Bank og kræver, at du er kunde i banken
- Realkredit Danmark, som ejes af Danske Bank