I en skilsmisse er boligen central, og det kan være svært at blive enige om bodeling. Hvordan fordeles gælden mellem jer, hvis den ene part vil overtage huset, og hvad gør man, hvis I er uenige? Læs mere her om skilsmisse og overtage huslån.Står du i den uheldige situation og skal skilles, og har et huslån sammen, så skal den enten deles mellem jer eller overtages af den ene. Det er desværre ikke altid lige nemt med skilsmisse og overtage huslån. Særligt i forbindelse med finanskrisen og ikke mindst i dag, har mange fortsat praktiske og juridiske problemer med lån.
Skilsmisse og overtage huslån fra ægtefælle
Hvis du eller din ægtefælle ønsker at overtage et fælles huslån i forbindelse med skilsmisse, drejer det sig for banker og realkreditinstitutter på den ene side om at vurdere din kreditværdighed som eneejer af ejendommen. Ikke i alle tilfælde er det sikkert, at den part der ønsker at overtage huset, kan blive godkendt som eneejer af banken. Herudover, er der regler for, hvor stort et lån, man må give i ejendommen i forhold til handelsværdi. Og her kommer enkelte også i klemme på det nuværende boligmarked.
Opdeling af fælleslån efter skilsmisse
Vil banken ikke være med til at nogen af jer overtage lånet alene, kan I muligvis få opdelt fælleslånet. Normalt hæfter man solidarisk for fælleslån – det vil sige, betaler den ene part ikke, kan pengene hentes hos den anden. Og derfor ser bankerne gerne at fælleslån forbliver, så de har større sikkerhed. En opdeling af fælleslån er derfor ikke nemt, da det ofte stiller banken i en dårligere situation. Har I noget at tilbyde dem, så er nogle banker villige til at opdele fælleslån. Det kan være at tilbyde en betalingsaftale, betale højere ydelser, betale din del af fælleslånet kontant eller flytte forsikringer og pensioner til banken.
Vil jeres nuværende bank ikke være med til at den ene part overtage huslånet eller opdele gælden? Så kan du hos Findbank indhente tre tilbud på et bankskifte og derved finde et bedre og billigere huslån.