Spring til indhold
Billigste bank

Billigste bank
- find en billig bank

Billigste bank
Find en billig bank

Få 3 gratis tilbud - Sammnelign - Spar op til 25.000 kr.

Få 3 gratis tilbud - Sammnelign - Spar op til 25.000 kr.

Få 3 gratis tilbud Få 3 gratis tilbud
Gratis og
uforpligtende
Spar tid
og penge
Sikkert
og nemt
Billigste bank
Få en billigere bank
  • Vælg dit behov og få 3 gratis tilbud
  • Sammenlign tilbud og banker
  • Vælg den bedste bank

Sådan finder du den billigste bank

Du kan spare flere tusinde kroner ved at finde den billigste bank. En almindelig dansk familie med ejerbolig kan spare helt op til 25.000 kroner om året, hvis de skifter fra den dyreste til den billigste bank. Det viser en stor test af bankpriser. Og selvom besparelsen varierer fra person til person, så kan alle spare noget ved at finde den billigste bank, konkluderer testen. Så det er bare med at komme i gang, hvis du vil have en billigere bank.

Fandt billigste bank og sparede 18.000 kr. om året

Familien brugte findbank og fik tilbud fra flere banker. På den måde fandt de den billigste bank og sparede en mindre formue hvert år i renteudgifter.

billigste-bank
Familien fandt den billigste bank og sparede 18.000 kr. om året i renteudgifter.

Flere undersøgelser fra blandt andet Forbrugerådet Tænk viser, at der kan være mange penge at spare ved at vælge den billigste bank. En gennemsnitsfamilie kan spare op til 25.000 kr. ved at lade bankerne konkurrere mod hinanden om at give det bedste tilbud. Se her, hvor nemt det er at skifte bank.

Danmarks billigste bank

Der findes mere end 70 forskellige banker og sparekasser i landet, så hvilken er Danmarks billigste bank? Hvis du havde forventet et klart og entydigt svar, må vi desværre skuffe dig. For det afhænger meget af hvem du er, hvad du ejer, dine bankbehov og hvilken individuel aftale, du kan opnå hos banken.

Den billigste bank for din nabo er altså ikke nødvendigvis den billigste bank for dig. Eller sagt på en anden måde; der findes ikke én Danmarks billigste bank for alle. Derfor må du på jagt efter Danmarks billigste bank for dig!

Få 3 tilbud og find den billigste bank Få 3 tilbud og find den billigste bank
Prøv gratis og uforpligtende

 

Billigste bank 2024

Renter, gebyrer og priser varierer fra bank til bank. Og der kan være mange penge at spare, hvis du finder den billigste bank 2024. Læs med her, og find den billigste bank 2024 ved hjælp af tre enkle trin. Læs mere om de historiske lave renter på de billigste realkreditlån.

Overblik skaber vejen til den billigste bank 2024

Der kan være stor forskel på bankpriser og du kan få meget ud af at finde den billigste bank 2024. Det er derfor vigtigt at undersøge dine nuværende priser både for renter og gebyrer. En undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viste i oktober sidste år, at der var 26.000 kroner om året i forskel fra dyreste til den billigste. Det vigtigste er altså at forberede dig og afklare dine behov. Når du er nået så langt som til at sammenligne tilbud, skal du kende priserne hos din nuværende bank. Gør du det, kan du nemt gennemskue, om du kan få det billigste ved at se på tilsvarende priser. Husk, at din bankrådgiver i mange tilfælde også er sælger, og tænkt dig om en ekstra gang, om du har brug for eventuelle ekstra service som koster penge.

Find den billigste bank 2024

Så skifter du bank, kan der være mange penge at spare. Men hvordan finder du ud af, hvor du får den billigste bank 2024? På Findbank.dk kan du gratis og uforpligtende indhente tre tilbud på bank. Alt du skal gøre er at indtaste dine oplysninger på hjemmesiden. Herefter kontaktes du af tre banker med tilbud. Har du boliglån i banken?

Billigste bank på ÅOP

Er du boligejer, har du sandsynligvis også lån. Og det er her, du kan spare mange penge ved at se dig for og finde den billigste bank 2024. Når du leder efter det billigste lån, så skal du se på de årlige omkostninger i procent, også kaldet ÅOP. ÅOP det samlede årlige beløb for låneomkostninger i form af renter og gebyrer, hvilket gør det nemt at sammenligne lånetilbud. Du kan derfor nemt opdele dine tilbud i et skema, hvor du sammenligner priser, så du kan se, hvad de forskellige banker tager af priser for de forskellige konti og lån, du har brug for. Få tre tilbud på den billigste bank 2024 her!

Hvilken bank er billigst?

Renter og gebyrer svinger meget fra bank til bank. Hvis du har et boliglån på 300.000 kroner kan de samlede omkostninger sagtens løbe op i over 200.000 kroner – mens du i den billigste bank kan låne pengene for under 70.000 kroner. Du kan altså spare 130.000 kroner i løbet af de 30 år, lånet løber.

Det samme gør sig gældende, hvis du har et andelsboliglån på en million kroner. I den billigste bank koster det under 390.000 kroner, mens andre banker uden at blinke tager det dobbelte. Der er klart fleste penge at hente i forhold til de forskellige boliglån. Men hvis du har en stor opsparing og handler meget med aktier eller har brug for andre særlige bankprodukter, bør du også undersøge bankernes priser. Her kan du læse mere om hvordan du finder det billigste andelsboliglån.

billigste banker i Danmark
Konkurrencen er stor, så hvilken er Danmarks billigste bank?

Du skal dog være opmærksom på, at priserne ændrer sig, så hvad der var den billigste bank for dig sidste eller forrige år, er måske ikke den billigste bank for dig længere. I dag ændrer bankerne renter, gebyrer og andre kilder til indtjening langt oftere, end de gjorde tidligere. Hver eneste dag er der én eller to banker, som justerer deres renter lidt op eller ned. Så der er ingen garanti for at den billigste bank forbliver den billigste bank.

hvem er den billigste bank
Priserne svinger meget fra bank til bank – så se dig for, når du skal finde den billigste bank.

Den billigste bank var meget mere medgørlig

Lasse Nybro ville forhøje familiens boliglån, mens hustruen Mette studerede. Men deres bankrådgiver sagde, at de måtte forhøje forbrugslånet i stedet.

”Det var det, der fik bægeret til at flyde over,” siger den 30-årige tømrer, der straks gik ind på Findbank.dk for at finde en billigere bank.

”Det gik hamrende stærkt. Dagen efter blev jeg kontaktet af den første bank, og efter to dage havde alle henvendt sig,” fortæller Lasse Nybro.

Lasse og Mette valgte en bank, der bedre forstår familiens behov, og sparer samtidig 3.000 kroner om måneden. De bruger besparelsen til at betale af på deres forbrugslån og forsøde tilværelsen med nyt køleskab, en forårsferie og et nyt badeværelse.

”Der er råd til en stor bøf i ny og næ,” siger Lasse med et smil på læben – inden han igen bliver alvorlig: ”Jeg er overrasket over, at vi kunne spare så meget! Det er skræmmende, at banken tjener så meget på os almindelige lønmodtagere.”

På denne side, kan du finde den billigste erhvervsbank.

Det er ofte kompliceret at finde den billigste bank

Priserne svinger meget fra bank til bank, så du kan spare en mindre formue, hvis du finder den billigste bank for dig. Men hvordan finder du egentlig ud af, om du kan få en bedre aftale et andet sted? Prisen på en bank bliver udgjort af mange forskellige ting; renter på ind- og udlån samt gebyrer på alle dine bankprodukter. Så når du får et banktilbud, er der ikke ét beløb med to fede facitstreger under.

Selv en helt almindelig familie får hurtigt en kompliceret økonomi med boliglån, billån, pensionsopsparing, børneopsparing, forskellige konti, kreditkort og meget andet. Det gør opgaven med at finde den billigste bank større, og det kan måske virke uoverskueligt. Ønsker du at låne penge udenom din nuværende bank eller samle flere små lån, kan du læse vores guide om forbrugslån.

Få 3 tilbud og find den billigste bank Få 3 tilbud og find den billigste bank
Prøv gratis og uforpligtende

Har du det sådan, kan du starte med at sammenligne prisen på dit største lån. Det er et godt pejlemærke, for dit største lån vil typisk være udslagsgivende for, om det kan betale sig for dig at skifte bank. Når du undersøger bankernes priser, bør du sammenligne samme lånetype. Du kan se på de samlede låneomkostninger, der ofte står angivet som ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent, og viser lånets samlede omkostninger i form af renter og gebyrer.

Der findes prissammenligningsportaler, hvor du kan sammenligne priser fra de fleste pengeinstitutter i Danmark. Men priserne er ofte upræcise og svinger flere procentpoint, fordi de ikke ved nok om dig som kunde. Derfor kan portalernemest af alt bruges til at danne sig et overblik, inden du indhenter tilbud. For først når du har talt med rådgivere fra flere banker, kan du for alvor finde den billigste bank for dig.

Hvem er den billigste bank i test?

Reklamer, artikler, analyser, påstande og optællinger nævner i flæng forskellige banker som den billigste bank. Men det er fuldstændig umuligt at udpege én bank og sige, at det er den billigste for alle; ung som gammel, boligejer som lejer, beskæftiget som ledig. Folk har meget forskellig økonomi, og bankernes priser afhænger i høj grad af, hvem du er, hvad du ejer og hvilke bankprodukter, du har behov for. Derfor tog Forbrugerrådet Tænk udgangspunkt i tre vidt forskellige modelfamilier, da de sidste år foretog en stor test af priserne i 26 forskellige banker, sparekasser og andelskasser. Læs mere om de forskellige banker i Danmark her.

Få 3 tilbud og find den billigste bank Få 3 tilbud og find den billigste bank
Prøv gratis og uforpligtende

Den ene familie bor til leje, den anden familie har stor friværdi i en ejerbolig til 1,6 millioner kroner, mens den tredje familie har en mindre friværdi i en ejerbolig til 2,2 millioner kroner.Testen viser, at boligejere kan spare mest. For den type kunder er forskellen mellem den dyreste og den billigste bank i testen 25.000 kroner om året.Lejere har en mindre økonomi og kan ifølge testen spare 2.000-3.000 kroner, og selv dem der i forvejen har en billig bank kan spare et par tusinde kroner om året. Testen viser, at alle kan spare ved at skifte til den billigste bank.

Læs mere: Hvad koster det at skifte bank?

Den billigste bank for boligejere

Ifølge Forbrugerrådet Tænks test er boligejere den type kunder, der kan spare mest på at skifte til en billigere bank. Den typiske besparelse ligger på mellem 8.000 og 12.000 kroner om året. Især som boligejer med et boliglån i banken, kan du spare mange penge. Renteforskellene er større på bankboliglån end på realkreditlån, og de er billigere at flytte fra en udbyder til en anden. Læs mere om hvordan du finder det billigste boliglån.

Hvis du fx kan få en tre procent lavere rente på dit 500.000 kroner store bankboliglån, så giver det en kontant besparelse på omkring 15.000 kroner om året. Selvom besparelsen ofte er størst for bankboliglån, så kan du også spare meget ved at omlægge eller refinansiere dine realkreditlån i forbindelse med de årlige rentetilpasninger. Se hvordan du får et billigere realkreditlån.

Billigste bank for boligejere
Boligejere kan spare mest ved at skifte til den billigste bank

Sammenlign banker og find den billigste bank

Der findes flere sider, hvor du kan sammenligne banker i forhold til prisen på et lån. Men priserne er ofte angivet inden for et spænd på op til flere procentpoint, og så er det jo svært at vide, hvilken pris man selv kan få. Derfor er det smart at indhente tilbud fra flere, når du vil sammenligne banker.

På den måde får du den eksakte pris og det fulde overblik over renter, omkostninger og gebyrer. Desuden får du et indtryk af banken og din måske kommende rådgiver.

Så indhent tilbud og sammenlign banker. Men sørg for, at du får alle udgifter med.

Den billigste bank har ikke nødvendigvis de laveste gebyrer

Da Forbrugerrådet Tænk testede bankpriser, fandt de ud af, at gebyrerne svinger meget fra bank til bank. I én bank skulle modelfamilien betale over 1.100 kroner om året i gebyrer, mens de samme bankprodukter var gratis i en anden bank.

Om du skal betale gebyrer – og hvor høje de i så fald er – for konto, betalingskort, oprettelse og rente på kassekredit afhænger af hvilken kundegruppe, banken placerer dig i. Og det afhænger igen af dine behov og lån. Eksemplet er ligeledes interessant, fordi den ’gebyrfri’ bank ikke var testens billigste, og banken med de høje gebyrer ikke var testens dyreste. Det viser bare, at der er mange ting, du skal lægge mærke til, når du undersøger priser hos banker.

Så hvilken bank skal man vælge?

Der er et stort udvalg af banker, der alle konkurrerer på service og pris. Så hvilken bank skal man vælge? Det bedste, du kan gøre, er at indhente tilbud fra flere banker og sammenligne dem. Når du har fundet prisforskellen, skal du overveje, om du får bedre service i nogen af de andre banker – og om det opvejer prisforskellen.

Sådan sammenligner du bankernes tilbud

Når du har fået tilbud fra flere forskellige banker, så er det tid til at sammenligne dem. Her er en gennemgang af de informationer, du skal holde øje med, når du vil finde frem til den billigste bank:

Beløbet  Beløbet
  • Hvor meget tilbyder banken, du kan låne?
åop  ÅOP
  • Årlig omkostning i procent, forkortet ÅOP, viser den samlede pris for lånet. Her er medregnet renter, gebyrer og andre udgifter i forbindelse med lånet.
  • Lånet med den laveste rente er ikke nødvendigvis billigst. Hvis omkostningerne er høje, kan det ende med at blive dyrere end et lån med højere rente. Det skyldes blandt andet, at du kan trække renteudgifter fra i skat. Det kan du ikke med gebyrer og andre omkostninger.
Rente  Renten
  • Hvad er renten på dit lån? Hvilken rente får du for de penge, der står på din opsparing? Og hvilke muligheder og betingelser er der i forhold til de enkelte rentesatser?
Gebyrer  Gebyrer
  • Bankernes priser bliver udgjort af renter og gebyrer. Der er stor forskel på, hvad bankerne kræver gebyrer for – og hvor høje gebyrerne er. Derfor skal du have tungen lige i munden, når du sammenligner bankernes gebyrer.
  • Hvis du skal optage et realkreditlån, hedder gebyrerne bidragssatser.
Løbetid  Løbetid
  • Det er afgørende for valget af lånetype, hvornår du regner med at indfri lånet.
  • Læg også mærke til, hvordan du opsiger et produkt eller service.
  • Hvis der er høje gebyrer for at opsige produktet før tid, risikerer du at blive bundet til produktet over en årrække.
Service  Service
  • Bankerne fokuserer på forskellige serviceydelser. Nogle går mest op i personlig rådgivning, nogle i brugervenlig mobil- og netbank, mens andre satser på tilgængelighed i form af filialer eller 24timers telefonrådgivning.
  • Desuden kan det være muligt at få rabatter i nogle banker, hvis du er kunde hos en samarbejdspartner eller ender i den rette kundegruppe i banken.
Det med småt  Det med småt
  • Selvom det kan virke som en ordentlig mundfuld, så er det en god ide at læse dine aftaler med banken grundigt igennem.
  • Hvis der er dele af aftalen, du ikke forstår, skal du spørge en rådgiver eller søge uvildig information.

Sådan forhandler du prisen ned i banken

Når du taler med flere banker, bør du ikke tage imod den første og bedste pris, de tilbyder. Renter og gebyrer er ofte til forhandling, og der kan være mange penge at spare, hvis du kan få prisen lidt ned. Det kræver lidt forberedelse, men med de store besparelser du kan få, ender det med en virkelig god timeløn.

Start med at afklare dine behov. Har du brug for lån, kreditkort, forsikringer, opsparingskonto, aktiedepoter eller andet. Når du har et overblik, kan du sortere dyre produkter og services fra, som du alligevel ikke har brug for. Og få tilbud på dit samlede reelle bankbehov.

Få 3 tilbud og find den billigste bank Få 3 tilbud og find den billigste bank
Prøv gratis og uforpligtende

Det er i høj grad dine lån og privatøkonomi i øvrigt, der afgør, hvor attraktiv en kunde du er i bankens øjne. Jo større engagement, jo mere attraktiv – og jo større besparelse kan du forhandle dig frem til. Det er en fordel at få tilbud fra flere banker, inden du begynder forhandlingen. På den måde ved du nogenlunde, hvad de forskellige ting skal koste, og du kan fortælle, hvor billig bankens konkurrenter er på lige netop det punkt.

Endelig skal du huske på, at bankrådgiveren i lige så høj grad er sælger.

Prisen hos banken er ikke alt

Prisen er selvfølgelig vigtig, men den bør ikke være altafgørende. Du bør også gå efter den bank, der bedst matcher dine behov. For hvad er ’god service’ i din optik? Nogle vil have et personligt forhold til deres bankrådgiver, mens andre går mere op i om net- og mobilbanken fungerer, som det skal. Har du brug for særlige bankprodukter, lånemuligheder eller fleksibilitet?

De spørgsmål bør du have overvejet – og du får i virkeligheden først svar, når du er i kontakt med flere forskellige banker. Der kan også være stor forskel på, hvordan forskellige banker vurderer dig og din bolig. Det sidstnævnte er vigtigt, hvis du skal omlægge eller refinansiere dine boliglån. Det kan nemlig betyde en besparelse på mange tusinde kroner at få en god vurdering.

Hvis du fx har både realkredit- og bankboliglån, og din bolig er steget i værdi, siden du købte den, kan du sløjfe det dyre bankboliglån.

Selv hvis du kun har realkreditlån kan en høj vurdering være guld værd. Bidragssatserne bliver nemlig sat efter, hvor stor en del lånet udgør af boligens værdi. Bidraget er højst, hvis lånet udgør mellem 60 og 80 procent af boligens værdi.

Sådan skifter du til den billigste bank

Når du har fundet den billigste bank for dig, er det tid til at skifte.

Banken klarer alt det praktiske i forhold til at oprette konti, flytte dine Betalingsservice-aftaler og andre faste overførsler samt give din arbejdsgiver og offentlige myndigheder besked om dit bankskifte. Banken skal gennemføre et bankskifte på højst syv hverdage. Når tiden er gået, bør du tjekke at alt ser rigtigt ud og fungerer, som det skal. Som udgangspunkt er det gratis at skifte bank. Men nogle banker kræver gebyrer, hvis du skal indfri et eksisterende lån og optage et nyt. Det kan også koste penge at flytte enkelte typer konti eller aktiedepoter.

Læs også: Hvem skal have besked når man skifter bank?

Når det kommer til stykket, vil din nye bank muligvis finde dig så attraktiv som kunde, at den er villig til at betale omkostningerne. Du står i hvert fald i en fordelagtig position, når du skal forhandle detaljerne om dit bankskifte på plads. Og det koster jo ikke noget at spørge.

Har du brug for endnu mere viden om bankskifte? Her kan du læse mere om, hvordan du finder den bedste bank.

Få 3 tilbud og find den billigste bank Få 3 tilbud og find den billigste bank
Prøv gratis og uforpligtende

 

Hvad koster et boliglån / banklån?

Låneeksempel: 300.000 kr.

Lånebeløb udbetalt
300.000 kr.
Etableringsomkostninger til banken - eksempel
10.000 kr.
Md. ydelse før skat
3.442 kr.
Rentetype
Variabel
Rente
6,00 %
ÅOP
6,94 %
Løbetid
10 år
Antal ydelser
120 md.
Omkostninger
112.996 kr.
Samlet tilbagebetaling
412.996 kr.
Generelt om boliglån / banklån
Rente
Variabel
Løbetid
Op til 30 år. (typisk løbetid 10 – 20 år)
Risiko
Høj

Hvad koster et realkreditlån?

Låneeksempel: 1.000.000 kr.

Ydelse
Fast rente
F-kort
Ydelse pr. måned før skat
6.049 kr.
5.614 kr.
Ydelse pr. måned efter skat
4.820 kr.
4.538 kr.
Månedligt afdrag
1.248 kr.
1.409 kr.
Lånedetaljer
Fast rente
F-kort
Lånebeløb (hovedstol)
1.010.000 kr.
997.000 kr.
Løbetid
30 år
30 år
Terminer (antal kvartårlige betalinger)
121
121
Afdragsfrihed
0 år
0 år
Kurs
98,78
100,02
Rente
Fast
Variabel*
Debitorrente
5,09%
4,10%
Bidragssats pr. år
0,74%
0,90%
ÅOP
6,25%
5,46%
Rente og bidrag i lånets løbetid
1.084.751 kr.
931.226 kr.
Samlet beløb, der skal betales i lånets løbetid
2.094.751 kr.
1.928.226 kr.
Renteregulering
-
1/1 og 1/7
Omkostninger ved optagelse af lån
Fast rente
F-kort
Stiftelsesomkostninger realkreditinstitut - eksempel
4.000 kr.
4.000 kr.
Stiftelsesomkostninger til bank - eksempel
4.000 kr.
4.000 kr.
Afregningsprovision
1.496 kr.
1.496 kr.
Kursfradrag ved udbetaling (0,2 kurspoint)
2.020 kr.
1.994 kr.
Tinglysningsafgift til staten
16.525 kr.
16.325 kr.
Samlede omkostninger ved optagelse af lån
28.041 kr.
27.815 kr.
Generelt om realkreditlån - Fordele, ulemper og risiko
Fastforrentet realkreditlån
Flekslån / Variable realkreditlån
Rente
Fast
Variabel
Løbetid
Op til 30 år
Op til 30 år
Risiko
Lav
Høj
Fordele
Fast ydelse, lavere bidragssats
Lav rente
Ulemper
Høj rente
Usikker ydelse, højere bidragssats
Periode med fast rente
Hele lånets løbetid
3 md. - 10 år
Afdragsfrihed belåning op til 60%
10 år
10 år
Afdragsfrihed belåning over 60%
30 år
30 år
Bidragssats - 80% belåning
0,59% - 1,01%
0,77% - 1,78%

Hvad koster et andelsboliglån?

Låneeksempel: 1.000.000 kr.

Lånebeløb udbetalt
1.000.000 kr.
Etableringsomkostninger til banken - eksempel
10.000 kr.
Md. ydelse før skat
6.948 kr.
Rentetype
Variabel
Rente
5,50 %
ÅOP
5,77 %
Løbetid
20 år
Antal ydelser
240 md.
Omkostninger
667.439 kr.
Samlet tilbagebetaling
1.667.439 kr.
Generelt om andelsboliglån
Rente
Variabel
Løbetid
Op til 30 år. (typisk løbetid 20 – 25 år)
Risiko
Høj