Hvilken bank skal jeg skifte til? I Danmark er der over 70 forskellige banker og sparekasser, så hvilken bank skal du skifte til? Udadtil ligner de hinanden, men ved nærmere eftersyn er der store forskelle fra bank til bank.
Hvilken bank skal jeg skifte til?
Derfor skal du overveje, hvordan du bruger din bank, og hvad der er vigtigst for dig.En stor undersøgelse blandt danske bankkunder viser, at gebyrer og renter, en brugervenlig netbank og en dygtig bankrådgiver er de vigtigste parametre, når danskerne skal vælge bank.
Men nu skal det jo være DIN nye bank, så overvej følgende, inden du vælger, hvilken bank du vil skifte til:
Hvilken bank kan tilbyde dig mest, når du skifter?
Banken skal gøre det nemt for dig at håndtere din daglige økonomi med konti og betalingskort. Men det er også meget vigtigt, hvilke gebyrer og rentesatser samt opsparings- og lånemuligheder, de kan tilbyder dig.
Læs også lynguiden – Skift bank – og kom godt i gang.
Hvilket serviceniveau kan du få i banken, du skifter til?
Vil du kunne gå ned i en filial og ordne dine bankforretninger, eller foretrækker du at gøre det via netbank? De største banker har over 100 fysiske filialer, mens såkaldte onlinebanker ikke har nogen.
De fleste banker har fordelsprogrammer, hvor de inddeler deres kunder i grupper alt efter, hvor attraktive de er. De mest attraktive kunder set med bankens øjne får flest fordele, som bedre renter, lavere gebyrer, gratis kreditkort og rabatter.
Hvordan rådgiver banken dig, du skifter til?
Vil du helst have en personlig bankrådgiver som kender dig og din situation, eller foretrækker du et rådgivningsteam, som er nemmere og hurtigere at komme i kontakt med? Kan du holde møde med din rådgiver uden for bankens normale 10 til 16-åbningstid? Fx tilbyder mange banker muligheden for et netmøde om aftenen eller i weekenden. Indhent tilbud fra flere banker, så får du indtryk af, hvad de forskellige banker kan tilbyde netop dig. Og husk at det i sidste ende er op til dig, hvilken bank du vil skifte til.